Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Țoghină

20 Iunie 2018
Vizualizari: 768
Comentează add

Preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Avertizare Timpurie a fost invitatul Mariei Ţoghină la emisiunea Serviciul de Noapte.

Analistul Iulian Chifu: Atenţie la respectarea angajamentelor asumate

maria-toghina

Preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Avertizare Timpurie Iulian Chifu, invitat al Mariei Ţoghină la emisiunea Serviciul de Noapte, iunie 2018. Foto: Luciana Gingăraşu.

România trebuie să fie atentă la respectarea angajamentelor asumate, în contextul preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Uniunii Europene - atrage atenţia analistul Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Avertizare Timpurie.

Invitat la emisiunea Serviciul de Noapte cu Maria Toghina, Iulian Chifu a subliniat ca în cele şase luni rămase până la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene “cea mai gravă situaţie care se poate întâmpla este aceea de a deraia sau de a intra într-un proces care să pună România în coliziune cu Comisia Europeană, cu Uniunea Europeană, cu angajamentele bilaterale faţă de Statele Unite sau faţă de NATO, în primul rând pentru că vrem, nu vrem suntem interdependenţi şi suntem dependenţi de acești parteneri".

“Finanţările, investiţia aţi văzut cam cât înseamnă?  Am crescut enorm în ceea ce priveşte valoarea investiţiilor, a calităţii vieţii, a PIB. Toţi indicatorii ne arată un salt enorm pe care ni l-a asigurat exact această intrare, integrare a noastră în Occident.” - Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Avertizare Timpurie.

Orice pas inapoi, a mai spus Chifu în dialogul cu ascultătorii RRA, reia discutia in privinta locului si rolului României în cadrul Uniunii Europene, ceea ce ar reduce oportunitatile aflate la dispozitia tarii noastre, cu efecte negative in plan economic.


Etichete angajamentepresedintia UEserviciul de noapteiulian chifu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live