Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Luni, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Iulie 2017
Vizualizari: 876
Comentează add

Analiştii financiari ai CFA România estimează o depreciere a monedei naţionale în următoarele 12 luni, până la o valoare mediană de 4,6 lei /euro, şi o rată a inflaţiei de 2 %.

Analiştii financiari ai CFA România estimează o depreciere a leului

florin-lepadatu

 

Analiştii financiari ai CFA România estimează o depreciere a monedei naţionale în următoarele 12 luni, până la o valoare mediană de 4,6 lei /euro, şi o rată a inflaţiei de 2 %, se arată într-un comunicat al CFA privind indicatorul de încredere macroeconomică, care a scăzut la 60 de puncte, în iunie.
 
"'În luna iunie 2017, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a scăzut faţă de luna anterioară la valoarea de 60 puncte, fiind cu 6,6 puncte mai mic decât valoarea consemnată în exerciţiul anterior.
 
Scăderea s-a datorat ambelor componente ale sale.
 
Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 76,2 puncte, valoare în scădere cu 7,6 puncte, în timp ce indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 6,1 puncte până la valoarea de 51,8 puncte.
 
În ceea ce priveşte cursul de schimb euro /lei, este de remarcat că peste 70 % dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni.
 
Astfel valorile mediane ale anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4,6000, în timp ce pentru orizontul de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4,6000 (valoare similară cu cea înregistrată în exerciţiul anterior)", se arată în documentul CFA România.
 
Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de CFA România în luna mai 2011, reprezentând un indicator prin care se doreşte să se cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an, informează Agerpres.

Etichete CFA România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live