Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Octombrie 2020
Vizualizari: 318
Comentează add

ANAF verifică veniturile nedeclarate din comerțul online

radiojurnal

 

Inspectorii antifraudă au declanșat cea mai amplă verificare a veniturilor nedeclarate obținute din comerțul online. Controalele au loc în contextul în care a crescut volumul acestor vânzări, dar și numărul sesizărilor primite de autorități pentru lipsa garanției și a documentelor fiscale.
 
Reporter: Mira Gomboș - Potrivit Agenției Naționale de Administrare Fiscală, odată cu creșterea exponențială a vânzărilor online prin platforme cu reputație și standarde ridicate, s-a intensificat și comerțul cu mărfuri contrafăcute sau operate de firme fantomă, în special prin intermediul unor persoane fizice sau site-uri paravan care activează pe perioade scurte.
 
În prima etapă, inspectorii antifraudă au analizat peste două milioane de vânzări online de bunuri livrate prin curier şi a început verificarea a peste 500 dintre clienții firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrări cu plata ramburs sau în conturi bancare.
 
Ţinta verificărilor sunt mai ales persoanele fizice care cumpără produse la prețuri subevaluate pe care le vând apoi online și încasează de la cumpărători contravaloarea, fără plata obligațiilor fiscale.
 
Furnizorii acestor persoane fizice achiziționează intracomunitar sau importă bunurile prin firme proprii sau intermediare, care sunt apoi lichidate după finalizarea formalităților de vămuire. ANAF va iniția în perioada imediat următoare acțiuni de control în vederea recuperării taxelor și impozitelor datorate, acolo unde este cazul, prin măsuri și proceduri fiscale.
 
Pentru a evita sancțiunile și impunerile legale, cei care au omis să își declare veniturile obținute o pot face în perioada imediat următoare prin conformare voluntară și astfel vor putea beneficia de toate facilitățile fiscale aplicabile pentru a intra în legalitate, ceea ce va duce și la evitarea calculului de penalități.
 
Operațiunea "Mercur" va continua în ritm accelerat și va fi extinsă pentru asigurarea fiscalizării încasărilor provenite din vânzările online de bunuri și servicii. 
 
(PH)

Etichete ANAFcomert onlinevenituri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live