Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Februarie 2019
Vizualizari: 1104
Comentează add

ANAF schimbă strategia

radiojurnal

    

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală renunţă anul acesta la executările silite, ca principal mijloc de recuperare a impozitelor neplătite. Potrivit unei noi legislaţii, inspectorii fiscali vor încerca o mediere la plată. Cum va funcţiona mecanismul?
 
Reporter: Iulian Olescu - Practic, ANAF, împreună cu notificarea privind executarea silită a unui contribuabil, îi trimite acestuia şi opţiunea ca să solicite o discuţie cu reprezentanţii Fiscului, în vederea unei posibile eşalonări a plăţii datoriilor către stat - spune Doru Dudaş, director general în Ministerul Finanţelor.
 
El atrage atenţia însă, că nu se negociază suma datorată.
 
Doru Dudaş: Deocamdată, în România vorbim de o mediere, de o discuţie între contribuabil şi administraţia fiscală privind modalitatea de plată în raport cu posibilităţile fiecăruia. Îi dăm expres posibilitatea contribuabilului - Măi, dacă nu poţi să plăteşti, du-te, discută cu organul fiscal, care îţi va propune o eşalonare. Avantajele eşalonării: se suspendă orice formă de executare, poţi să participi la o licitaţiel; dacă ai o eşalonare cu garantare, beneficiezi, în condiţiile în care te ţii de graficul de eşalonare, de o anulare a penalităţilor de întârziere.
 
În cadrul discuţiei cu Fiscul, contribuabilul poate propune o perioadă între 6 luni şi 5 ani de eşalonare la plată, în funcţie de planul său de afaceri şi de capacitatea sa de rambursare a banilor.
 
Doru Dudaş spune că şi dobânzile de întârziere pot fi reduse cu până la 50%, însă numai pentru acei contribuabili care se încadrează în zona de risc fiscal scăzut.

Etichete ANAFstrategieexecutari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live