Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

28 Decembrie 2013
Vizualizari: 1283
Comentează add

2013 a fost un an relativ calm pentru moneda naţională, cursul de schimb variind între 4,3 şi 4,6 lei pentru un euro.

"An calm" pentru moneda naţională

iulian-olescu

Foto: arhivă Reuters.

Moneda naţională nu a înregistrat variaţii semnificative de curs în 2013, iar minimele înregistrate au fost mai mici decât în anul anterior.

Cea mai bună cotaţie a fost înregistrată pe 3 mai, de 4,30 lei pentru un euro, iar cea mai slabă pe data de 7 iunie, când un euro a fost cotat oficial la 4,55 lei.

2013 a fost un an relativ calm pentru moneda naţională, cursul de schimb variind între 4,3 şi 4,6 lei pentru un euro, pentru două treimi din an intervalul fiind însă şi mai strâns, respectiv 4,4 - 4,5.

Specialiştii apreciază că anul pe care îl încheiem a adus o stabilizare a leului, determinată inclusiv de includerea titlurilor de stat româneşti într-un indice foarte cunoscut, ce a pus România pe harta investitorilor internaţionali din domeniu.

"Leul a fluctuat într-o marjă destul de îngustă. A fost doar, să zicem, tulburat de câteva episoade de pe pieţele internaţionale de modificare a fluxurilor de capital, dar aş spune că ceea ce caracterizează cel mai bine evoluţia leului este stabilitatea, în 2013" a spus vicepreşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari, Ionuţ Dumitru.

Cursul de schimb a început anul la o valoare situată în jurul a 4,41 lei.

Cea mai bună cotaţie a fost înregistrată pe 3 mai, 4,3 lei pentru un euro, iar în 7 iunie s-a înregistrat cea mai slabă cotaţie, moneda unică europeană fiind evaluată la peste 4,55 lei.


Etichete curs de schimbeuroleumonedăinvestiţiifinanţeeconomiecapitalcotaţieIonuţ Dumitru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live