Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 Iulie 2020
Vizualizari: 150
Comentează add

Brazilia a aprobat începerea unui amplu studiu clinic al companiei chineze Sinovac pentru testarea unui posibil vaccin împotriva COVID-19.

Amplu studiu clinic pentru testarea unui posibil vaccin împotriva COVID-19

sergiu-stet

    Foto: Arhivă.

Anvisa, autoritatea de reglementare din sistemul medical brazilian, a aprobat declanșarea unor studii clinice pentru un posibil vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de compania chineză Sinovac.
 
Informația a fost publicată în jurnalul medical oficial, transmite Reuters. Studiul - anunțat prima dată la 11 iunie - este condus de Institutul Butantan, un centru de cercetare finanțat de statul brazilian São Paulo.
 
Acordul convenit cu firma Sinovac prevede nu doar studii medicale ci și transfer de tehnologie pentru producerea locală a posibilului vaccin. Guverantorului statului São Paulo, João Doria, anunța la 29 iunie că s-au înscris deja în program 9.000 de voluntari pentru testarea vaccinului împotriva COVID-19, infecția respiratorie provocată de noul coronavirus.
 
Studiile clinice vor fi efectuate de 12 centre de cercetare din șase state braziliene: São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais, Brasilia, Rio Grande do Sul și Parana, a mai precizat guvenatorul Doria.
 
Acordul pe care Anvisa l-a dat în privința demarării studiului clinic a fost anunțat în contextul în care Brazilia a depășit pragul de 1,5 milioane de cazuri de infecție cu coronavirus, potrivit datelor frunizate de Ministerul brazilian al Sănătății.
 
Brazilia înregistrează al doilea cel mai grav focar epidemiologic, după SUA. 

Etichete BraziliavaccinSinovacSao Paolo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live