Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corneliu Rusnac, Radio Chişinău

6 Decembrie 2020
Vizualizari: 195
Comentează add

Amplu protest la Chişinău faţă de majoritatea parlamentară

corneliu-rusnac-radio-chisinau

    Foto: Arhivă.

La Chişinău se desfăşoară, în acest moment, un amplu protest faţă de actuala majoritate parlamentară, dominată de socialişti, după ce aceasta a adoptat, în urmă cu câteva zile, o serie de legi controversate.
 
Suntem acum în direct cu colegul nostru de la Radio Chişinău, Corneliu Rusnac. Bună ziua, Corneliu! Ce se întâmplă acolo?
 
Reporter: Bună ziua! Protestul are loc în urma unui apel lansat de preşedintele ales, Maia Sandu. Acestui apel i s-au alăturat liderii partidelor parlamentare de opoziţie, dar şi ai mai multor partide extraparlamentare.
 
Manifestanţii cer demisia parlamentului, dar şi a guvernului.
 
Maia Sandu, care a participat şi ea la acest protest, a declarat că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, iar cea mai scurtă cale spre anticipate este demisia actualului executiv, în frunte cu premierul Ion Chicu.
 
Preşedintele ales al Republicii Moldova a mai spus că manifestaţia de astzi nu este un protest al ideologiilor sau al partidelor politice, ci un protest al cetăţenilor care sunt obosiţi de corupţie şi îşi doresc o viaţă mai bună.
 
Protestul de astăzi se desfăşoară pe fundalul unie crize politice declanşate de către majoritatea parlamentară informală constituită din socialişti şi Partidul ŞOR, care a adoptat o serie de legi controversate, cum ar fi cea care a trecut Serviciul de Informaţii şi Securitate din subordinea preşedintelui în cea a parlamentului sau cea care oferă limbii ruse un statut special în Republica Moldova.
 
(PH)
 

Etichete protestChisinauparlament(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live