Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

17 Decembrie 2015
Vizualizari: 1185
Comentează add

Traficul este restricţionat deja de mai multe ore în centrul Bucureştiului, între Piaţa Victoriei şi Arcul de Triumf.

Amplu protest al transportatorilor împotriva creșterii tarifelor RCA

alex-lancuzov

Foto: Alex Lancuzov.

Transportatorii protestează astăzi în Capitală în principal faţă de creşterea preţurilor la poliţele RCA.

Traficul este restricţionat deja de mai multe ore în centrul Bucureştiului, între Piaţa Victoriei şi Arcul de Triumf din cauza mitingului care urmează să înceapă peste aproximativ o oră.

Vasile Ştefănescu, preşedintele uneia dintre cele şase federaţii ale transportatorilor care participă la protest, despre revendicările care i-au scos în stradă:

"Vrem să avem preţuri suportabile, vrem să plecăm începând cu preţul de anul trecut care, de anul trecut până în momentul de faţă, s-a scumpit cu 300% pentru transportatori şi 100% pentru cetăţeanul de rând. În al doilea rând, este acciza. Vrem, aşa cum s-a stabilit, supraacciza de la 1 ianuarie 2016 iniţial s-a stabilit că o va scoate, în parlament a apărut 1 ianuarie 2017 şi, în ultimul rând, modificarea Legii 8/1996 privind drepturile de autor. Noi avem radio pe maşini, iar, dacă am luat din Uniunea Europeană drepturi şi obligaţii, vrem, într-adevăr, să nu avem numai obligaţii, ci să avem şi drepturi", a spus Vasile Ștefănescu.

Foto: Alex Lancuzov.

Foto: Alex Lancuzov.

Restricții de trafic

Principala restricţie din zona de nord a Capitalei este impusă pe Soseaua Kiseleff, tronsonul cuprins între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei a fost închis de la ora 5:00, iar prin faţa guvernului sunt asigurate două benzi pe sens. - See more at: http://www.romania-actualitati.ro/transportatorii_protesteaza_azi_in_piata_victoriei_din_bucuresti-84406#sthash.YvJig6V3.dpuf

Principala restricţie din zona de nord a Capitalei este impusă pe Soseaua Kiseleff, tronsonul cuprins între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei a fost închis de la ora 5:00, iar prin faţa guvernului sunt asigurate două benzi pe sens.

În funcţie de numărul participanţilor la acest protest, Poliţia Rutieră ar putea închide Şoseaua Kiseleff şi pe segmentul de la Piaţa Presei Libere la Arcul de Triumf, dar responsabilii de la Brigada Rutieră spun că încearcă să evite această măsură, pentru că ar bloca toată circulaţia între Piaţa Victoriei, Aviatorilor şi Băneasa.

Rutele ocolitoate, pe la Ambasada Chinei şi Bulevardul Aerogării, pentru a ieşi în DN1 sau pe Bulevardele Mihalache, Averescu şi Mărăşti, pentru relaţia Piaţa Victoriei, Piaţa Presei Libere.

Avizul pentru această acţiune de protest este valabil până la ora 15:00, restricţiile vor fi ridicate cel mai târziu la ora 17:00.


Etichete transportatoriprotestebucurestipiata victorieircaarcul de triumfparlamentpolite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live