Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

21 Octombrie 2010
Vizualizari: 1148
Comentează add

Aproximativ 160 de mii de persoane din sudul ţării au fot evacuaţi de autorităţile chineze din faţa taifunului Megi, aşteptat să lovească China la sfîrşitul săptămânii.

Ample acţiuni de evacuare în China din cauza taifunului Megi Ample acţiuni de evacuare în China din cauza taifunului Megi - Conține video

Autorităţile chineze evacuează localnicii din faţa taifunului Megi. Foto: Reuters.

Autorităţile de la Beijing au evacuat aproximativ 160 de mii de persoane din sudul ţării, din cauza taifunului Megi, aşteptat să ajungă în China la sfîrşitul săptămânii, arată AFP.

Alte 150 de mii de locuitori au fost evacuaţi din provincia de coastă Fujian, iar zeci de mii de ambarcaţii de pescuit au fost chemate în port nemaiavând voie să iasă pe mare, a anunţat agenţia oficială China Nouă.

În provincia vecină Guangdong, cel puţin 10 mii de persoane au fost evacuate, unde s-ar putea înregistra valuri de până la şapte metri înălţime, potrivit autorităţilor.

Potrivit centrului naţional chinez de meteorologie, există un risc sporit de producere a unor catastrofe cauzate de trecerea taifunului, cum ar fi alunecări de teren sau inundaţii.

Taifunul Megi care a afectat nordul Filipinelor, a ucis zeci de persoane, cel puţin 6 mii de case fiind distruse, pagubele produse fiind estimate la aproximativ 3,8 miliarde de dolari.


Etichete TaifunMegiChinainundaţiiFilipine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live