Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

4 Iunie 2019
Vizualizari: 324
Comentează add

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, discută azi cu premierul Theresa May, în a doua zi a vizitei sale de stat în Marea Britanie.

Amplă demonstraţie anti-Trump în Trafalguare Square, la Londra

dan-vasiliu

Protesters take part in a demonstration against the State Visit of US President Donald Trump in central London on June 4, 2019, on the second day of Trump's three-day State Visit to the UK. US President Donald Trump turns from pomp and ceremony to politics and business on Tuesday as he meets Prime Minister Theresa May on the second day of a state visit expected to be accompanied by mass protests. ISABEL INFANTES / AFP

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, discută azi cu premierul Theresa May, în a doua zi a vizitei sale de stat în Marea Britanie.

Agenda cuprinde viitorul relaţiilor bilaterale după Brexit, dar şi chestiuni controversate, precum politica de mediu sau abordarea situaţiei din Iran.

În apropierea reşedinţei premierului din Downing Street are loc o amplă demonstraţie anti-Trump.

"Donald Trump nu este binevenit aici", au strigat protestatarii adunați în Trafalgar Square. Mulți dintre ei purtau pancarte cu mesaje prin care îi cereau președintelui american să admită existența schimbărilor climatice, să respecte dreptul femeilor de a avorta, să respecte drepturile imigranților și să nu mai amenințe cu un război în Iran.

"Este îndreptățit să vină în Marea Britanie datorită poziției pe care o ocupă, dar ca individ nu este, și-a făcut țara de rușine", mie spus unul dintre protestatari.

"Am venit aici pentru a apăra drepturile femeilor și ale homosexualilor, lucruri pe care Donald Trump nu le respectă".

"Sunt o americancă în Londra și nu-mi place Trump. Sunt într-o vizită de familie, dar am aflat că are loc acest protest și am decis să mă alătur".

"Am o nouă nepoată careia i-am afectat climatul în care va trăi. Trebuie să facem ceva în această privință, dar președintele american ignoră acest aspect, amenință cu război în Iran, amenință cu tarife mai mari. Chiar nu există nici o limită pentru el?", se întreba un alt participant.


Etichete londratrumpprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live