Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 August 2019
Vizualizari: 660
Comentează add

Amplă campanie de verificare a microbuzelor şcolare

radiojurnal

Poliţia a început o amplă campanie de verificare a tuturor microbuzelor care-i transportă pe elevi, Controalele au drept scop prevenirea de noi incidente după ce, în primăvară, o elevă şi-a pierdut viaţa în drum spre casă pentru că uşile microbuzului şcolar în care se afla s-au deschis în mers. Din judeţul Sălaj vine cu detalii corespondentul nostru, Adrian Lungu:


-: Documentele, vă rog, permisul, asigurarea obligatorie.
Reporter: Ce documente le solicitaţi?
-: Permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie, actul de identitate şi, respectiv, orice alte documente prevăzute de lege, în funcţie de tipul de transport.
Reporter: Maşinile pentru transportul elevilor sunt analizate atât în trafic, cât şi în parcurile şcolilor şi primăriilor, vizată fiind starea tehnică a acestora pentru prevenirea unor eventuale incidente. Prof. Dari Toma, inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Sălaj:
Dari Toma: Am identificat o nevoie de 44 de microbuze. Din totalul 101 de microbuze aflate în Judeţul Sălaj, 87 funcţionează încă fără nicio problemă, cu diferenţa de 14. Deja obţinerea ITP necesită foarte mari reparaţii. 45 de microbuze existente din dotare sunt înmatriculate pe şcoli şi 56 sunt înmatriculate pe primării. Cele 14 ar fi necesare, a apărut o nevoie mai mare de transport, în urma comasărilor şi al numărului mare de concursuri, competiţii la care participă elevii şi necesită asigurarea transportului.
Reporter: Autorităţile sălăjene dau asigurări că nu vor fi probleme privind siguranţa elevilor în activitatea de transport cu microbuzele şcolare, iar maşinile care nu mai corespund din punct de vedere tehnic vor fi înlocuite.
 


Etichete Adrian Lungucorespopndente Salaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live