Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

1 Octombrie 2014
Vizualizari: 1365
Comentează add

65 de milioane de lei ar fi trebuit să dea pensionarii înapoi din cauza erorilor de calcul descoperite prea târziu, dar bugetul nu va avea de suferit, spun autorităţile.

Amnistie fiscală pentru 30 de mii de pensionari

mihaela-enache

Foto: Arhivă.

Aproximativ 30 de mii de pensionari beneficiază de miercuri de anularea obligaţiei de a da înapoi banii în plus proveniţi din calcularea greşită a pensiilor.

Marţi, parlamentul a aprobat scutirea de la plata unor sume datorate statului şi în cazul unor medici de familie.

Recent şi o parte din mamele cu copii mici au fost vizate de amnistia fiscală.

Obligaţiile de plată se anulează însă doar cu condiţia ca sumele necuvenite să nu fi fost obţinute prin depunere de declaraţii sau documente false.  

Mai multe datorii, anulate

65 de milioane de lei ar fi trebuit să dea pensionarii înapoi din cauza erorilor de calcul descoperite prea târziu, dar bugetul nu va avea de suferit, au dat asigurări autorităţile.

Alte 15 milioane de lei ar fi trebuit să returneze cele peste 12 mii de mame care ar fi obţinut venituri suplimentare în perioada în care au încasat indemnizaţia de creştere a copilului.

Şi ele au fost scutite de la plată, iar în cazul lor, a fost modificată chiar legea care le interzicea acest lucru, stabilinduse o sumă maximă pe care au dreptul să o încaseze.

Marţi, parlamentul a decis să anuleze şi datoriile pe care Curtea de Conturi le-a constatat în cazul a peste 1100 de medici de familie care şi-au desfăşurat activitatea la centrele de permanenţă în perioada ianuarie 2009, mai 2011.

Cadrelor medicale li se impusese achitarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare a cabinetelor după ce s-a constatat neconcordanţe în calcularea acestora.

Camera Deputaţilor care este decizională a stabilit însă ştergerea datoriilor şi restituirea sumelor deja recuperate.


Etichete parlamentamnistiebugetpensionarimedicimameCurtea de Conturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live