Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA NOASTRA Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Pompilius Onofrei

13 Aprilie 2019
Vizualizari: 4082
Comentează add

Exclusiv RRA: Interviu cu cineastul Cristian Mungiu despre AIFF 2019 - ediția a III-a. (AUDIO)

American Independent Film Festival (AIFF), la București American Independent Film Festival  (AIFF), la București - Conține audio

pompilius-onofrei

Foto: Pompilius Onofrei.

American Independent Film Festival  (AIFF)  și-a deschis aseară porțile pentru publicul cinefil din Capitală.

Mai multe detalii despre acest eveniment și despre ofertele celor șapte zile de Festival puteți afla din interviul semnat de Pompilius Onofrei, acordat în exclusivitate pentru RRA de regizorul Cristian Mungiu – creatorul American Independent Film Festival :

AUDIO: Interviu cu cineastul Cristian Mungiu despre AIFF 2019 - ediția a III-a.


 


Filme premiate sau selectate la festivaluri prestigioase de film ca Sundance, Toronto, Cannes, Veneția, sau Telluride pot fi văzute în premieră în Bucureșți între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din Bucureșți, dar și la Iași, la Cinema Ateneu.


Cea de-a 3-a ediție a Festivalului dedicat producțiilor independente americane a fost inaugurată oficial vineri seara la Cinema PRO în prezența unui foarte numeros public, între care s-au numărat și ambasadorii Franței și Statelor Unite ale Americii la București.


Invitatul de onoare al evenimentului a fost cunoscutul regizor francez Jacques Audiard, recunoscut în lumea cinematografică pentru o filmografie diversă, originală și atrăgătoare.
Laureat al unor premii precum Palme d’Or, BAFTA, sau César și nominalizat la Oscar și Globurile de Aur, Jacques Audiard a deschis AIFF – 3 cu premiera în România a celui mai recent film al său, “The Sisters Brothers” (Frații Sisters). Filmul a avut premiera absolută anul trecut, la festivalul de film de la Veneția, unde a și luat Leul de Argint pentru cea mai bună regie.  


Western-ul “The Sisters Brothers” cu John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed și Rutger Hauer, a fost turnat parțial în România în vara anului 2017 – după ce Audiard a văzut potențialul de filmare al țării noastre, descoperit cu ocazia primei sale vizite în București, în cadrul Festivalului "Les Films de Cannes a Bucarest:, cu cel mai recent film al său "Dheepan" (Palme d’Or, în 2015).  Între producătorii pincipali s-a aflat și Mobra Film - compania românească creată de cineastul Cristian Mungiu.


“The Sisters Brothers” a devenit unul din filmele străine cu cel mai mare buget turnat în România, doar pentru decoruri, costume și cai, producția alocând un buget de peste 5 milioane de euro. Audiard va fi totodată prezent și la a doua proiecție a filmului în cadrul festivalului, astăzi, 13 aprilie, de la ora 16:30, la Cinema Muzeul Țăranului, urmând să aibă sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul.

Festivalul este organizat de Asociația Cinemascop.


Programul complet al proiecțiilor este accesibil pe site-ul  filmedefestival.ro


Etichete exclusiv radioexclusiv onlinecristian mungiufilmcinemaaiff 2019

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live