Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Noiembrie 2020
Vizualizari: 201
Comentează add

Joe Biden anunță în primul său interviu ca preşedinte ales că Statele Unite revin pe scena internațională ca făuritoare de alianțe.

"America s-a întors!"

florin-lepadatu

Foto: facebook.com/joebiden

Joe Biden anunță în primul său interviu ca preşedinte ales că Statele Unite revin pe scena internațională ca făuritoare de alianțe.

El a criticat politica promovată de Donald Trump sub deviza "America pe primul loc", pentru că a dus de fapt la izolarea țării.

Biden și-a prezentat marţi principalii membri al echipei de guvernare și nu a exclus ca pe viitoarele posturi să numească și republicani, în efortul promis de a atenua divergențele acutizate din societate.

Doina Saiciuc transmite din Washington: "Declarând pentru întreaga lume "America s-a întors!", preşedintele ales Joe Biden și-a anunțat oficial nominalizările pentru câteva poziții-cheie în cabinetul său, toți cu legături cu administrația fostului preşedinte Barack Obama.

Joe Biden: "Este o echipă care reflectă faptul că America s-a întors, gata să conducă lumea.

Nu o să se retragă din ea; să stea din nou în capul mesei, gata să confrunte adversarii, și nu să își respingă aliații.

În toate convorbirile telefonice cu 18 sau 20 de lideri mondiali pe care le-am avut am fost izbit de cât de mult așteaptă ei ca Statele Unite să revină la istoricul rol al său de lider global. "

Antony Blinken, în vârstă de 58 de ani, a fost nominalizat pentru poziția de secretar de stat.

Diplomat cu o îndelungată carieră, începută în administrația preşedintelui Clinton, Blinken este un susținător al alianțelor globale.

Joe Biden l-a selectat pe Jake Sullivan pentru poziția de consilier prezidențial pentru securitate națională.

În vârstă de 43 de ani, Sullivan a fost consilierul pentru securitate națională al vicepreşedintelui Biden în administrația Obama.

Împreună cu Antony Blinken, Sullivan a fost un critic foarte vocal al politicii "America în primul rând".

Joe Biden a nominalizat primul hispanic Alejandro Mayorkas, el însuși imigrant, la conducerea Departamentului Securității Naționale care supervizează agențiile de aplicare a politicii imigrației.

Pentru prima oară în istorie, cabinetul Biden va avea un emisar special pentru schimbarea climatică, în persoana fostului secretar de stat John Kerry."


Etichete bidensua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live