Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Martie 2020
Vizualizari: 1996
Comentează add

Șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunțat și modificarea statutului polițiștilor și al militarilor pe perioada a stării de urgență.

Amenzile pentru contravențiile din perioada stării de urgență sunt majorate

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Guvernul a adoptat o ordonanță care prevede bonificații fiscale de 5% sau 10% pentru cei care plătesc impozitul pe profit până pe 25 aprilie. În ce privește acoperirea șomajului tehnic de către guvern șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a precizat că măsura se aplică pentru toți angajații afectați de efectele pandemiei.

Nu mai există limitările inițiale de 75% din numărul de angajați ai unei firme și nici nu se mai pune condiția unui procent de scădere a încasărilor.

Ionel Dancă a mai spus că elevii și studenții din familii defavorizate vor primi echivalentul în lei a 200 de euro pentru a-şi cumpăra computere.

De asemenea, guvernul a înăsprit amenzile pentru contravențiile săvârșite pe perioada stării de urgență.

"În special contravențiile săvârșite împotriva măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus, iar pentru cei care nu respectă reglementările adoptate în acest sens contravenția se amendează cu o sumă cuprinsă între 2.000 și 20.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice între 10.000 și 70.000 de lei. Pentru a diminua deplasarea cetățenilor în acest moment pentru obținerea diverselor autorizații și certificate valabilitatea documentelor de orice fel eliberate de instituțiile și autoritățile publice se prelungește pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de urgență", a declarat Ionel Dancă.
 
Ionel Dancă a mai anunțat modificare a statutului polițiștilor și al militarilor pe perioada a stării de urgență. Astfel, se întrerup concediile de odihnă, se iau măsuri pentru asigurarea continuității programului de lucru, detașările se vor face fără acordul angajatului și se suspendă prevederile legate de pensionarea anticipată.
 
(S.S.)

Etichete amenziguvernpolițiemilitaristatutdetașare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live