Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Decembrie 2018
Vizualizari: 499
Comentează add

Nouă companii de asigurări au primit amenzi de la Consiliul Concurenţei în valoare totală de aproximativ 247 milioane de lei.

Amenzi record pentru poliţele RCA

florin-lepadatu

 

Nouă companii de asigurări au primit amenzi de la Consiliul Concurenţei în valoare totală de aproximativ 247 milioane de lei, pentru coordonarea comportamentelor pe piaţă în vederea majorarii tarifelor la poliţele RCA.

Cele mai mari amenzi, de peste 40 de milioane de lei, le-au primit Alianz Ţiriac şi Omniasig, iar celelalte, între 6 şi 36 de milioane de lei: Asirom, Astra, Carpatica, Euroins, Generali, Groupama şi Uniqa.

A fost sancţionată şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, care a primit o amendă de 160 de mii de lei.

Preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, a explicat pentru Radio România că aceste comportamente anticoncurenţiale au fost depistate în perioada 2012 şi 2016.

Bogdan Chiriţoiu: "În contextul crizei prin care trecerea piaţa RCA în mai multe rânduri companiile au discutat în cadrul asociaţiilor, aşa numita UNSAR, despre creşterea preţurilor.

Asta este incorect, e ilegal.

În momentul de faţă lucrurile sunt în regulă, sunt sub control, preţurile sunt stabilizate.

Am văzut chiar la unele categorii, la unele poliţe RCA am văzut scăderi de tarife.

Chiar acolo unde sunt creşteri sunt creşteri destul de mici.

Deci lucrurile sunt în echilibru şi asta pentru că, în afară de investigaţia noastră, Autoritatea de Reglementare (ASF) a intervenit mult mai sever, mult mai strict decât o făcuse înainte şi pentru că s-a modificat legislaţia în 2016 şi sistemul a fost îmbunatăţit.", relatează Rador.


Etichete RCA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live