Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1139
Comentează add

ANSV anunţă că testarea cărnii de porc pentru depistarea trichinelozei este obligatorie. Cei care sacrifică animalele în gospodărie trebuie să testeze carnea la medicul veterinar.

Amenzi pentru neverificarea cărnii de porc pentru trichineloza

radiojurnal

Examinarea cărnii de porc pentru depistarea trichinelozei este obligatorie.

În caz contrar, cei care vând carne şi preparate neverificate vor primi amenzi, care pot ajunge până la 2.000 de lei - anunţă Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară, care atrage atenţia asupra incidenţei crescute a trichinelozei în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cei care sacrifică animalele în gospodărie trebuie să meargă neapărat să testeze carnea la medicul veterinar, a spus Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare Caraş-Severin, Radu Tătaru.

"Acele circumscripţii sanitar-veterinare zonale care sunt în piaţă nu vor mai face acest examen; doar la medicul veterinar de liberă practică. La mistreţi, aici nu are voie să facă niciun concesionar, numai la Direcţia Sanitar Veterinară.

Se face pentru o probă digestie artificială, carnea având nuanţa mai închisă poate scăpa la un examen trichineloscopic. Noi avem metode mai complexe aici pentru mistreţi.  Preţul diferă; aici este un pic mai scump, în jur de 50 de lei aproximativ", a spus Radu Tătaru.

Dacă porcul este bolnav, oamenii nu trebuie să rişte, pentru că vor fi despăguţi de stat la valoarea de piaţă a animalului.

Cetăţenii pot solicita controalele şi în zilele de sâmbată şi duminică.

Programul de lucru va fi extins înaintea Crăciunului.


Etichete testarecarneporctrichinelozăANSVveterinar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live