Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 August 2021
Vizualizari: 399
Comentează add

Ordonanță de Urgență prin care distribuitorii și furnizorii de energie care încarcă abuziv facturile consumatorilor casnici vor fi sancționați.

Amenzi pentru furnizorii de energie care încarcă abuziv facturile

radiojurnal

Virgil Popescu. Foto: gov.ro.

Plafonarea prețurilor pentru a ține sub control facturile la energie electrică și gaze naturale este exclusă - a spus astăzi premierul Florin Cîțu, la întâlnirea pe care a avut-o la guvern cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul energiei, concurenței și protecției consumatorilor.

La întâlnirea de la Palatul Victoria, a participat ministrului energiei, Virgil Popescu, care a precizat că pregătește o Ordonanță de Urgență prin care distribuitorii și furnizorii de energie care încarcă abuziv facturile consumatorilor casnici vor fi sancționați în cazul unor abateri repetate.

De asemenea, guvernul pregătește o formă de protecție pentru consumatorii casnici, după ce în ultima vreme a fost semnalată o creștere a valorii facturilor la gaze și curent electric - a mai spus Virgil Popescu.


Virgil Popescu: În afara consumatorului vulnerabil, care este în Parlament vrem să compensăm până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu și vrem să compensăm în totalitate iarna aceasta. Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie, se termina 31 martie. Deci avem tot timpul. Vorbim de 4 milioane și jumătate de gospodării care consumă până în 1000 de kW pe an, peste 10 milioane și ceva de români, deci vorbim de foarte mulţi. La gaze naturale sunt mai puțini care sunt în prima grupă de consum, sunt un milion două sute. Pentru români ceea ce este important este că nu vor fi lăsați în urmă și venim cu compensare, indiferent dacă aprobă sau nu Legea Consumatorului, în timp util, de la data la care intră în vigoare legea. Noi o să avem o compensare pentru această iarnă, pentru milioane de români.


Realizator: Ministrul energiei a mai precizat că în acest moment echipă mixte de la Protecția Consumatorului și Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei fac controale la companiile furnizoare de curent pentru a vedea cauza exactă a facturilor mărite.


Etichete energie electricaplafonare preturiamenzivirgil popescuflorin citu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live