Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Negrea, Sfântu Gheorghe

19 Decembrie 2019
Vizualizari: 500
Comentează add

Amenzi de peste 93.000 lei pentru comerţ ilicit cu porci şi nerespectarea condiţiilor de siguranţă alimentară au fost aplicate în ultimele zece zile în judeţul Covasna.

Amenzi pentru comerţ ilicit cu porci în Covasna

oana-negrea-sfantu-gheorghe

 Foto: Arhivă.

Amenzi de peste 93.000 lei pentru comerţ ilicit cu porci şi nerespectarea condiţiilor de siguranţă alimentară au fost aplicate în ultimele zece zile în judeţul Covasna, în urma unor controale efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie.
 
Potrivit conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna, au fost verificate aproape 150 vehicole de transport, din care la 11 au fost constatate diverse nereguli, precum transporturi cu vehicule neautorizate sau neînregistrate sanitar veterinar, transporturi de animale cu vehicule neigienizate şi nedezinfectate, neconcordanţe între acte şi transportul propriu-zis şi transporturi de animale fără documentaţie completă.
Au fost aplicate 11 amenzi contravenţionale în valoare totală de 21.800 lei.
 
De asemenea, organele de control au stopat introducerea în judeţul Covasna a circa 600 porcine provenite dintr-o zonă a unui judeţ cu situaţie epidemiologică neclară în privinţa pestei porcine africane.
 
DSVSA a aplicat, totodată, 12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea condiţiilor de sigurană alimentară, printre neregulile constatate numarându-se transporturi de produse alimentare în condiţii neigienice şi la temperaturi necorespunzătoare, depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare şi etichetarea incorectă a acestora.
 

Etichete Covasnaporciamenzi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live