Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

21 August 2019
Vizualizari: 338
Comentează add

Amenzi de până la 20.000 de lei pentru proprietarii de terenuri care nu elimină ambrozia.

Amenzi mari pentru proprietarii de terenuri care nu elimină ambrozia

razvan-stoichitoiu

Ambrozie. Foto: Wikipedia.org

Ambrozia creează din nou probleme, în pofida legii care prevede amenzi foarte mari pentru cei care nu distrug planta alergenă de pe terenurile proprii.

Ajung şi la 20.000 de lei, dar de multe ori nu are cine să aplice sancţiunile, aşa că persoanele sensibile fac faţă cu greu alergiilor, mai ales că tratamentul nu este decontat de stat.

În Târgu Jiu, de exemplu, nici nu se mai găseşte în farmacii. Transmite corespondentul RRA, Răzvan Stoichiţoiu:


Reporter: Atât autorităţile locale, cât şi deţinătorii de terenuri sunt rugaţi să cureţe suprafeţele de ambrozie, cea mai alergenă plantă din România. Cei care nu respectă legislaţia în vigoare riscă amenzi de până la 20.000 de lei. Adrian Drulă, reprezentant al Primăriei Municipiului Târgu Jiu:


Adrian Drulă: Proprietarii de terenuri de pe raza municipiului Târgu Jiu au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a ambroziei. Cei care nu respectă aceste prevederi riscă să fie sancţionaţi.


Reporter: Potrivit specialiştilor, polenul ambroziei provoacă grave alergii în perioada înfloririi ei - intervalul iulie-septembrie al anului. Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj:


Elena Piţian: Se manifestă clinic prin rinoconjunctivită, astm, dar pot apărea şi simptome cutanate, inclusiv urticarie şi, bineînţeles, putând să ajungă până la manifestări similare şocului anafilactic. În cazul în care apar aceste simptome, să se prezinte, bineînţeles, la unitatea de primiri urgenţe pentru a putea să primească tratamentul adecvat.


Reporter: Tratamentul nu este decontat de stat şi a dispărut de pe piaţa locală. Scăderea numărului de îmbolnăviri ar putea fi rezultatul unor ample intervenţii de limitare a răspândirii ambroziei.


Etichete amenziproprietari terenambroziatargu jiugorj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live