Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT ( R ) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Ianuarie 2020
Vizualizari: 299
Comentează add

Amenzi mai mari pentru vecinii zgomotoși

radiojurnal

 FOTO: facebook.com/ministeruldeinterne

Legea 192/2019 care prevede modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice intră astăzi în vigoare.

Un amendament priveşte prerogativele poliţistului pe care le poate exercita în îndeplinirea obligaţiei sale de a lua măsurile necesare pentru înlăturarea pericolelor care ameninţă ordinea publică sau siguranţa persoanelor, în toate situaţiile în care ia cunoştinţă direct ori când este sesizat despre acestea.

Modificările aduc şi amenzi mai mari în cazul refuzului la legitimare sau de a se prezenta la sediul poliţiei, a spus pentru Radio România Actualităţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Bogdan Ghebaur:

Bogdan Ghebaur: Bogdan Ghebaur: Refuzul de legitimare la solicitarea polițistului sau refuzul de a oferi informații pentru stabilirea identității se va pedepsi mai aspru - amendă de la 500 la 1.500 de lei. Deranjarea liniștii locatarilor în viitor, aceştia pentru deranjul, pentru zgomotul produs, pentru distracțiile pe care le fac vor putea primi, dacă săvârşesc aceeaşi faptă într-un interval de 24 de ore, o amendă contravențională de până la 6.000 de lei.

Liniştea trebuie respectată între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00. Daca poliţia este sesizată din nou în mai puţin de 24 de ore după ce a emis o amendă pentru tulburarea liniştii, aceasta va fi de 3.000 de lei - dublu faţă de cât este în prezent.


Etichete amenzivecini zgomotosiLegea 192/2019

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live