Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Sâmbătă, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Septembrie 2017
Vizualizari: 747
Comentează add

Comisia Europeană a ameninţat Ungaria, Polonia şi Cehia cu amenzi, dacă refuză să preia solicitanţi de azil.

Amenzi comunitare în disputa cotelor de refugiați

radiojurnal

    Foto: Arhivă.

Guvernul de la Budapesta a denunţat ceea ce a numit decizia iresponsabilă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene de a respinge plângerile formulate de Ungaria şi Slovacia pe tema politicii de imigraţie a Uniunii.

La rândul său, Polonia şi Slovacia au anunţat că nu vor accepta cotele obligatorii de refugiaţi, în pofida verdictului Curţii de Justiţie a Uniunii.

În schimb, Germania a salutat decizia Curţii şi afirmă că aceasta trebuie să fie pusă în aplicare imediat de către statele membre.

De altfel, Comisia Europeană a ameninţat Ungaria, Polonia şi Cehia cu amenzi, dacă refuză să preia solicitanţi de azil. Europarlamentarul ALDE Renate Weber a declarat pentru postul nostru de radio că decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ar trebui să fie acceptată de ţările implicate.

Renate Weber: Decizia nu este o surpriză pentru că ideea de solidaritate stă la baza fondării Uniunii Europene şi Curtea Europeană de Justiţie nu avea cum să treacă peste ideea de solidaritate care ar trebui să existe şi între statele membre. Deci, în mod normal, asta ar trebui să se întâmple, să accepte toate statele membre relocarea acelor refugiaţi din cotele despre care se vorbea.


Etichete Comisia EuropeanăUngariaPoloniaCehiaamenzisolicitanţi de azil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live