Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Costin Enache

2 Aprilie 2016
Vizualizari: 834
Comentează add

Nici n-a intrat bine în pâine legea antifumat, că deja se vorbeşte de amendamente menite s-o mai... îndulcească.

Amendamente antifumat

costin-enache

 Foto: Arhivă.

Nici n-a intrat bine în pâine legea antifumat, că deja se vorbeşte de amendamente menite s-o mai... îndulcească. Fumătorii (unii) sunt total nemulţumiţi de ea, patronii de localuri (unii) sunt şi ei supăraţi, în timp ce... cealaltă tabără, a nefumătorilor, parcă nu mai e băgată în seamă la fel de mult ca înainte de adoptarea legii. (Cumva pe principiul „v-aţi văzut visul cu ochii, acum faceţi linişte!”)

Pentru că nu-mi place să privesc înapoi cu mânie, n-am să mă poziţionez în niciuna dintre tabere; dar, pentru că pot fi un al naibii de bun avocat al diavolului, am să pun câteva întrebări onoratelor... instanţe ale parlamentului responsabile cu iniţierea amendamentelor: 

Vă gândiţi să corectaţi în următoarea perioadă şi impozitele ori taxele locale? Ştiu destul de multă lume nemulţumită. Oameni... şi cu bani şi fără!

Aveţi în plan vreo modificare imediată a legii învăţământului ori ceva pe la sănătate, domenii în care de ani de zile se aşteaptă îmbunătăţiri? Iar aici nemulţumirile vizează marea masă a... taberelor.

Agricultura, industria, turismul, sportul sunt şi ele domenii în care sunt în continuare multe de făcut, de optimizat, de schimbat... 

Sau, din cauză că problemele astea sunt vechi şi de notorietate, pot să mai aştepte?! Până ne lămurim cu fumatul... 

Repet: nu sunt nici pro, nici contra... nimănui – fumători, nefumători, oameni suntem cu toţii; însă când la nici două săptămâni de la intrarea în vigoarea a unei legi ne gândim s-o modificăm, e clar că sistemul însuşi ar avea nevoie de niscaiva... amendamente!

 

Etichete Amendamente antifumatlegitaxeimpozite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live