Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Februarie 2017
Vizualizari: 903
Comentează add

Vicepreşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Lóránd Turos, a prezentat un amendament care clarifică modul de utilizare a creditelor bugetare la radioul şi televiziunea publice.

Amendament care clarifică utilizarea creditelor bugetare la SRR şi SRTv

radiojurnal

 

Vicepreşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Lóránd Turos, a prezentat un amendament care clarifică modul de utilizare a creditelor bugetare la radioul şi televiziunea publice.

Acestea se vor face potrivit Legii 41, de organizare şi funcţionare a celor două instituţii. Clarificarea era necesară - a conchis demnitarul la dezbaterile din comisiile de specialitate asupra proiectului de buget pe anul acesta - pentru a nu lăsa loc de interpretare organelor de control fiscal.

În plus, modificarea se impunea după eliminarea taxei radio-tv.

Lóránd Turos: "Comisia de Cultură şi-a exprimat poziţia pentru acest amendament, dat fiind faptul că s-a eliminat taxa radio-tv. Instituţia este finanţată de la bugetul de stat, dar trebuie clarificat faptul că modul de utilizare a creditelor bugetare se face conform Legii 41, legea care a înfiinţat SRTV şi SRR. Facem această precizare, pentru a nu lăsa loc de intrepretare organelor de control fiscal şi cred că este în beneficiul acestor instituţii".

La rândul său, ministrul finanţelor, Viorel Ştefan, a apreciat că schimbarea regimului de finanţare în acest caz este doar un prim pas, întrucât legea - în opinia lui - trebuie schimbată.

Viorel Ştefan: "Schimbarea regimului de finanţare a serviciilor de radio şi televiziune este doar primul pas în legătură cu schimbrea modului în care sunt organizate şi funcţionează.

"Deci, va trebui, în următoarea perioadă, modificată Legea 41, nu poate să rămână aşa".

Amendamentul iniţiat de Kelemen Hunor şi Lóránd Turos a fost admis.

S-au înregistrat doar două abţineri.


Etichete SRRSRTvamendamentvicepreşedintele Comisiei de Cultură din SenatLóránd Turosmodul de utilizare a creditelor bugetare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live