Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 Iulie 2021
Vizualizari: 197
Comentează add

Instanţa anulează o amendă de 2.000 lei primită de Iohannis de la CNCD; folosirea termenului "nişte penali" nu e discriminare. Decizia nu este definitivă.

Amenda primită de președintele Klaus Iohannis de la CNCD a fost anulată

sergiu-stet

 Președintele României, Klaus Iohannis.       Foto: presidency.ro

Curtea de Apel Bucureşti a anulat miercuri, 14 iulie, amenda de 2.000 de lei primită de preşedintele Klaus Iohannis din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru o declaraţie din anul 2018 în care şeful statului spunea că "nişte penali" fac o încercare "disperată" să discrediteze DNA.
 
Conform Agerpres, instanţa a admis acţiunea formulată de Administraţia Prezidenţială şi a anulat hotărârea CNCD din 9 mai 2018, prin care Klaus Iohannis a fost amendat, însă decizia nu este definitivă.
 
Pe 9 mai 2018, Colegiul director al CNCD a decis amendarea cu 2.000 de lei a preşedintelui Klaus Iohannis, pe motiv că şeful statului a discriminat când a folosit termenul ''penali'' într-o declaraţie din februarie 2018.
 
''Utilizarea termenului 'penali' de către preşedintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4'', preciza atunci CNCD.
 
După ce a fost sancţionat, şeful statului a atacat decizia CNCD la Curtea de Apel Bucureşti, părţi în proces fiind cei care au făcut sesizarea împotriva lui Iohannis la CNCD, respectiv SC Jurindex Media SRL, firma care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, jurnalistul Răzvan Savaliuc şi fostul deputat Andreea Cosma. 

Etichete CNCDpenaliamend[Klaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live