Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Aprilie 2014
Vizualizari: 1138
Comentează add

O asociaţie de proprietari din Bucureşti a fost amendată pentru neîntreţinerea imobilului după ce o femeie a fost rănită de o bucată de tencuială căzută de pe bloc.

Amendă pentru tencuiala de bloc căzută peste o femeie

radiojurnal

Foto: Arhiva.

Primăria sectorului 2 a sesizat Inspecţia de Stat în Construcţii (ISC) în cazul femeii rănite miercuri seara de o bucată de tencuială în vederea stabilirii condiţiilor care au determinat incidentul şi pentru sancţionarea vinovaţilor şi a amendat asociaţia de proprietari a blocului din şoseaua Iancului cu 2.500 de lei pentru neîntreţinerea imobilului.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, din cauza dezinteresului manifestat de conducerea asociaţiei de proprietari din şoseaua Iancului nr. 2, o bucată din tencuiala blocului de la etajul 9 s-a desprins miercuri seară şi a căzut în faţa imobilului, rănind grav o femeie.

Conducerii asociaţiei de proprietari i-a fost comunicat faptul că potrivit legislaţiei în vigoare are obligaţia de a-şi întreţine clădirea aflată în proprietate şi în cazul producerii unor accidente care se pot solda cu rănirea sau decesul unor persoane administratorul şi preşedintele asociaţiei nu sunt exoneraţi de eventualele prejudicii de orice natură, inclusiv penală, ce pot rezulta în urma neglijării atribuţiilor ce le revin şi sunt sancţionaţi legal, inclusiv cu închisoarea.

În acest caz, inspectorii Primăriei sectorului 2 au intervenit de urgenţă imediat după producerea accidentului şi au luat toate măsurile necesare pentru izolarea zonei şi paza perimetrului în vederea prevenirii accidentării altor persoane.

Conform Legii nr. 10/1995, proprietarii construcţiilor au următoarele obligaţii principale: efectuarea la timp a lucrărilor de întreţinere şi de reparaţii care le revin prevăzute conform normelor legale în cartea tehnică a construcţiei şi rezultate din activitatea de urmărire a comportării în timp a construcţiilor şi asigurarea urmăririi comportării în timp a construcţiilor, potrivit prevederilor din cartea tehnică şi reglementărilor tehnice.

"Cetăţenii au obligaţia să asigure îngrijirea şi efectuarea reparaţiilor de întreţinere, consolidare şi izolare termică a locuinţelor aflate în proprietatea sau in folosinţa lor", prevede hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 334/2003 privind instituirea în sarcina cetăţenilor Capitalei a unor obligaţii de reparare, întreţinere şi izolare termică a locuinţelor.

Pe baza acestor prevederi legale, proprietarii vor suporta cheltuielile pentru întreţinerea şi repararea imobilelor pe care le deţin. (Agerpres)


Etichete tencuialărănireblocasociaţie de proprietari

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live