Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Aprilie 2020
Vizualizari: 825
Comentează add

De joi, amenzi cuprinse între 2.000 şi 20.000 lei, pentru persoanele care nu respectă restricţiile. Contravenienții vor avea de plătit cel puțin 1.000 de lei,

Amenda minimă pentru nerespectarea restricțiilor crește de 20 de ori

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Persoanele fizice care nu respectă restricţiile instituite prin ordonanţele militare, vor plăti, de joi, 2 aprilie, amenzi cuprinse între 2 mii şi 20 de mii de lei, după ce Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind Regimul Stării de Urgenţă a fost publicată ieri în Monitorul Oficial şi se aplică la 3 zile de la publicare, adică din 2 aprilie.

Astfel, pe actuala legislaţie, amenda este cuprinsă între 100 şi 500 de lei, cu posibilitatea de a a achita doar 50 de lei în termen de 15 zile, adică jumătate prevăzut de lege.

De mâine însă, cele mai mic amenzi vor fi cuprinze între 1.000 şi 10.000 de lei, pentru că se schimbă şi modul de calcul. Concret, se poate plăti jumătate din cuantumul amenzii pe care o aplică agentul constatator, deci nu jumătate din minim, aşa cum este legea în prezent. Pentru persoanele juridice amenda este cuprinsă între 10 mii şi 70 mii de lei. 

(S.S.)


Etichete amenzimajorareordonanță militară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live