Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Noiembrie 2018
Vizualizari: 416
Comentează add

Articolul a fost votat de Camera Inferioară a Parlamentului de la Paris. Până aseară era numai pedeapsa cu închisoare şi o amendă consistentă, dar care erau pronunţate foarte rar.

Amendă forfetară de 200 euro ptr utilizarea ilicită a drogurilor în Franţa

radiojurnal

 

În Franţa, Camera Inferioară a Parlamentului a votat, aseară, aplicarea unei amenzi forfetare de 200 de euro pentru a sancţiona mai bine utilizarea ilicită a drogurilor.

Pentru aceasta era prevăzută până acum doar pedeapsa cu închisoare şi o amendă consistentă, dar care erau pronunţate destul de rar.

Articolul în cauză face parte din proiectul de reformă a justiţiei, iar iniţiatorii lui vor să răspundă, astfel, creşterii constante a numărului de utilizatori de cannabis.

Potrivit cifrelor oficiale, citate de France Presse, în 2017 au fost 5 milioane de utilizatori de astfel de droguri uşoare, iar 700 de mii le folosesc zilnic.

Dacă socialiştii din opoziţie au semnalat absenţa răspunsului medical la problemă, lidera Frontului Naţional de extremă dreapta, Marine Le Pen, a vorbit de ipocrizie, pe motiv că măsura autorizează, de fapt, consumul, prin cuantumul mic al amenzii. 


Etichete FranţaCamera Inferioară a Palramentuluiamendă forfetarăilicitdroguri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live