Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

Ieri, 07:28
Vizualizari: 44
Comentează add

Guvernul își propune să adopte ordonanța de urgență care stabilește cum vor fi acoperite cheltuielile necesare pentru amenajarea și funcționarea centrelor de vaccinare.

Amenajarea și funcționarea centrelor de vaccinare

radiojurnal

Foto: captură video (www.facebook.com/RO-Vaccinare)

Numărul centrelor de vaccinare va crește cu câteva sute, iar guvernul își propune ca, vineri, să adopte și ordonanța de urgență care stabilește cum vor fi acoperite cheltuielile necesare pentru amenajarea și funcționarea lor.

Reporter: Victor Gheorghe - "Documentul este, în prezent, în procedura de avizare și, deși este luată în calcul și posibilitatea de a se obține finanțare europeană, decontarea cheltuielilor de pe care le fac autoritățile locale pentru înființarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare se va face de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății.

Premierul Florin Cîțu a subliniat că se dorește stabilirea unor criterii clare, pe baza cărora vor fi alocate aceste fonduri.

Tot în ședința de guvern de vineri, ar urma să se stabilească măsurile de recrutare și plata personalului implicat în procesul de vaccinare.

Premierul estimează că ritmul imunizării se va accelera odată cu cea de a doua etapă și va depăși 100 de persoane pe zi, iar obiectivul este ca în luna septembrie să fie peste 10 milioane de persoane vaccinate în România, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dori și să putem să scăpăm de pandemie."


Etichete vaccin(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live