Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

17 Aprilie 2018
Vizualizari: 862
Comentează add

Ambele piste de pe Aeroportul Otopeni vor fi funcţionale, fără restricţii, până la finalul lunii iunie.

Ambele piste de pe Aeroportul Otopeni, "reparate până la finalul lui iunie"

alex-lancuzov

Lucrări de reparații la pista Aeroportului Otopeni. Foto: Agerpres.

Ambele piste de pe Aeroportul Otopeni vor fi funcţionale, fără restricţii, până la finalul lunii iunie, atunci când se vor finaliza lucrările de reparaţii, a anunţat astăzi, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Minea.

El a mai spus, în Comisia de transporturi din Camera Deputaţilor, că şi Aeroportul Băneasa va fi redeschis traficului de pasageri, până la finalul anului viitor.

Ionel Minea: Siguranța navigaţiei nu este afectată. Dacă aceasta ar fi afectată, deîndată Autoritatea Aeronautică ar impune restricţii. Sigur că în acest moment sunt câteva restricţii pentru anumite tipuri de aeronave, pentru cele patru motoare. Legat de reparaţiile capitale, să fim pragmatici şi să vedem realitatea şi ce putem face. Nu putem începe reparaţia pistei 1 dacă posta 2 nu este operaţională să putem asigura traficul pe acea pistă. Pista 2 pentru a fi operaţională, are nevoie de două intervenţii majore. Acestea sunt condiţiile în acest moment care ne permit ca pe 20.06 să avem posta 2 operaţională.

Ultimul incident produs pe aeroportul Otopeni s-a înregistrat pe 30 martie, când o aeronavă de dimensiuni mari a rupt la decolare o bucată de asfalt din pistă, iar traficul aerian a fost deviat pe a doua pistă, mai scurtă, a transmis Alexandru Lancuzov


Etichete aeroport otopenipisteministerul transporturiloraeroportul baneasatrafic de pasageribucata de asfalt pista

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live