Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

16 Septembrie 2015
Vizualizari: 1106
Comentează add

Ambasadorul a fost primit de secretarul de stat George Ciamba care a transmis preocuparea faţă de tendința părții ungare de a atrage România într-o dispută artificială.

Ambasadorului ungar la Bucureşti, convocat la MAE

carmen-gavrila

Bogdan Aurescu: Foto: Arhivă  

Ministrul de externe Bogdan Aurescu, a cerut astazi convocarea ambasadorului ungar la Bucuresti. 
 
Acesta a fost primit de secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba care a transmis preocuparea faţă de tendința părții ungare de a atrage România într-o dispută artificială. 
 
Secretarul de stat a precizat in legatura cu intentia de ridicare a unui gard la graniţa dintre romania si ungaria ca, în calitate de parteneri strategici, partea română ar fi apreciat o analiză comună prealabilă pentru evaluarea impactului şi a necesităţii unui astfel de proiect, în vederea unor eventuale măsuri agreate bilateral. 
 
George Ciamba a menţionat că, din perspectiva părţii române, la acest moment nu se înregistrează o situație de fapt care să confirme presiunea migraţionistă invocată de autorităţile ungare, în zona în care se doreşte construirea gardului şi, astfel, este de neînţeles graba cu care partea ungară realizează acest proiect. 
 
Oficialul român a subliniat si că este inacceptabil ca un ministru al afacerilor externe dintr-un stat european să lanseze public atacuri la adresa unui premier dintr-un alt stat european, inclusiv cu referire la politica internă a statului respectiv. 
 
De asemenea, secretarul de stat George Ciamba a exprimat surprinderea şi neînţelegerea părţii române faţă de vizita în România a Comisarului Prim Ministrului ungar pentru formularea conceptelor de autonomie în statele din zona Bazinului Carpatic, care a avut întâlniri cu reprezentanţii minorităţii maghiare din România şi, în acest context, şi-a arogat rolul de coordonator al acestora în demersurile lor de definire şi obţinere a autonomiei teritoriale pe criteriul etnic. 
 

Partea română consideră inacceptabilă o astfel de ingerinţă în afacerile interne şi dezaprobă orice demersuri de acest fel, care creează disensiuni şi afectează climatul de convieţuire interetnică. 


Etichete AmbasadaBudapestaMinisterul de ExterneBogdan Aurescuministerul ungar de Externe,criza emigranţilorsecretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live