Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Aprilie 2019
Vizualizari: 288
Comentează add

Ungaria consideră inacceptabilă aplicarea interdicţiei de a intra pe teritoriul Ucrainei a preşedintelui UDMR, Hunor Kelemen, motiv pentru care l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei

Ambasadorul Ucrainei la Budapesta, convocat la Ministerul ungar de Externe

sergiu-stet

  Kelemen Hunor. Foto: facebook.com/kelemenhunor.rmdsz.

Ungaria consideră inacceptabilă aplicarea interdicţiei de a intra pe teritoriul Ucrainei a preşedintelui UDMR, Hunor Kelemen, motiv pentru care ambasadorul Ucrainei la Budapesta este convocat luni la Ministerul ungar de Externe, a comunicat Tamás Menczer, secretar de stat în Ministerul ungar pentru Afaceri Externe şi Relaţii Economice Internaţionale, agenţiei ungare de presă MTI.
 
În comunicatul remis, secretarul de stat responsabil pentru informare şi imaginea internaţională a Ungariei a subliniat că măsura luată de aplicare a interdicţiei preşedintelui UDMR, Hunor Kelemen, să intre sâmbătă pe teritoriul Ucrainei este considerată de către Ungaria ca fiind o măsură abuzivă, antimaghiară şi inacceptabilă.
 
Pe parcursul zilei, Hunor Kelemen a anunţat pe o reţea de socializare că nu i s-a permis să intre în Ucraina. Ulterior a declarat agenţiei de presa MTI că a primit interdicţia de a intra pe teritoriul Ucrainei pentru o perioadă de un an şi jumătate.
 
Preşedintele UDMR dorea să ajungă la Ujhorod, la evenimentul prilejuit de a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Transcarpatia (KMKSZ). Conform descrierii sale, după o oră de aşteptare şi verificare la frontiera ucraineană, Honor Kelemen a fost înştiinţat că nu poate intra în Ucraina, fără să i se dea nicio explicaţie.
 
Hunor Kelemen a declarat telefonic agenţiei de presă MTI că a vrut să intre în Ucraina cu un paşaport diplomatic românesc, pe la punctul de trecere a frontierei de la Záhony-Cop, dar a fost anunţat că cei doi însoţitori îşi pot continua călătoria, el însă trebuie să se întoarcă.
 
Hunor Kelemen a declarat că imediat l-a informat pe ministrul român de externe despre cele întâmplate şi va depune luni o plângere la Ambasada Ucrainei de la Bucureşti ca să ceară explicaţii pentru cele întâmplate.

Etichete Kelemen HunorUcrainaUngariaTamás Menczer,Ujhorod,Uniunii Culturale Maghiare din TranscarpatiaKMKSZZáhony-Cop,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live