Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Iunie 2021
Vizualizari: 241
Comentează add

Primul summit dintre SUA și Rusia, de când Joe Biden a preluat mandatul de președinte al SUA, s-a încheiat în Elveția.

"Ambasadorul SUA și al Rusiei vor reveni la Moscova și Washington"

sergiu-stet

   Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: rador.ro.

Primul summit dintre SUA și Rusia, de când Joe Biden a preluat mandatul de președinte al SUA, s-a încheiat în Elveția, președintele Vladimir Putin declarând în cadrul unei conferințede presă că au discutat despre stabilitatea strategică.
 
BBC transmite că liderul rus a precizat că unele discuții purtate pe marginea unor teme au fost destul de constructive. Președintele Biden va organiza o conferință de presă separată.
 
Vladimir Putin a declarat că Washingtonul și Moscova vor restabili relațiile diplomatice. "În privința revenirii ambasadorului american la Moscova și a ambasadorului nostru la Washington, am convenit că aceștia își vor relua activitatea, însă în privința graficului de revenire, mâine sau poimâine, acest lucru ține de considerente pur tehnice. Am convenit că Ministerul rus de Externe și Departamentul de Stat vor lansa consultații pe marginea unor extinse teme privind cooperarea diplomatică", a declarat președintele Vladimir Putin.
 
Conform agenției Reuters, președintele rus, Vladimir Putin, a mai declarat că nu este nimic esențial de discutat despre un posibil statut al Ucrainei de membru în cadrul NATO.
 
Liderul rus a acuzat Ucraina că a încălcat un acord privind stoparea unui conflict între forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii proruși din estul Ucrainei.
 

Etichete Vladimir PutindiplomațieElvețiaJoe Biden

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live