Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

26 Februarie 2016
Vizualizari: 1258
Comentează add

Ambasadorul american Hans Klemm a susţinut, într-un discurs la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, că fenomenul corupţiei este o otravă.

Ambasadorul SUA Hans Klemm: Corupţia este o otravă pentru orice democraţie

claudiu-padurean-cluj

Ambasadorul american Hans Klemm. Foto: facebook.com/bucharest.usembassy.

Ambasadorul american Hans Klemm a insistat, într-un discurs susţinut la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, că este o luptă importantă şi vitală, îndemnând să fie aleşi candidaţi corecţi, care să reprezinte poporul.

Ambasadorul american le-a spus studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice Admistrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai că fenomenul corupţiei este o otravă.

"Corupţia este o otravă pentru orice democraţie, fie că e vorba de Statele Unite ale Americii fie că e vorba despre România. Corupţia rebuie eliminată de la toate nivelurile vieţii publice, pentru ca naţiunea să prospere din punct de vedere politic şi economic. Acest lucru este o provocare enormă. Felicit România pentru ce a făcut în ultimii câţiva ani pentru a lupta împotriva corupţiei. Este o luptă care nu se termină niciodată şi trebuie să fi susţinută în continuare", a spus Hans Klemm.

Diplomatul american a spus că efectele corupţiei pot fi observate la vecinii României în Ucraina şi în Republica Moldova.

Ambasadorul i-a îndemnat pe zecile de mii de tineri care au ieşit în stradă după tragedia din Clubul Colectiv să meargă la vot şi să-i impună pe acei lideri care înţeleg că menirea lor este să-i servească pe cei care i-au votat.

"Poate că şi voi aţi fost printre cei care au demonstrat la Bucureşti sau la Cluj. Voi aţi văzut un viitor mai luminos pentru România, în care domnia legii are întâietate, iar lupta împotriva corupţiei este o normă. Sper ca aceiaşi protestatari şi mulţi alţii vor merge la vot în iunie şi în noiembrie anul acesta, când este timpul să-şi folosească cea mai mare putere a lor, aceea de a vota pentru a pune la locul potrivit oameni care vor servi ca slujitori ai acestei naţiuni", a afirmat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA a adăugat că interesul Statelor Unite ale Americii este să aibă în România un aliat democratic, puternic şi prosper. 


Etichete Ambasadorul american Hans Klemmcorupţia este o otravădiscurs la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-NapocaSUAdemocraţieprosperitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live