Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Radiojurnal

1 Septembrie 2017
Vizualizari: 826
Comentează add

De ziua Slovaciei, ambasadorul acestei ţări la Bucureşti a vorbit la Radio România Actualităţi despre legăturile istorice importante dintre Slovacia şi România.

Ambasadorul Slovaciei, Jan Gabor, în Clubul Prietenilor de la 10 Ambasadorul Slovaciei, Jan Gabor, în Clubul Prietenilor de la 10 - Conține audio

radiojurnal

Ambasadorul Slovaciei la Bucureşti, Jan Gabor, în studioul RRA, septembrie 2017. Foto: Alexandru Dolea.

De ziua Slovaciei, ambasadorul acestei ţări la Bucureşti a vorbit la Radio România Actualităţi despre legăturile istorice importante dintre Slovacia şi România.

Invitat în emisiunea "Prietenii de la 10", ambasadorul Jan Gabor a spus că România a fost implicată în toate marile momente ale istoriei ţării sale. El a menţionat anul 2018, când Slovacia se vor împlini 100 de ani de la înfiinţarea Cehoslovaciei, 50 de ani de la invazia trupelor Pactului de la Varşovia în Cehoslovacia şi 25 de ani de la proclamarea independenţei Slovaciei. Exemplificând, el a spus că România a fost singura ţară comunistă care a condamnat invazia din 1968 condusă de sovietici; sau că România a fost prima ţară care a recunoscut independenţa Slovaciei, în 1993.

Jan Gabor este un diplomat de carieră aflat de cinci ani la post în România. El a mai reprezentat anterior Slovacia în Irlanda, Cuba şi Statele Unite. A învăţat limba română şi apreciază felul în care minoritatea slovacă din România, mai cu seamă cea din oraşul Nădlac, şi-a păstrat tradiţiile.

"Noi, diplomaţii, suntem nişte privilegiaţi: trăim două vieţi", a spus el în interviul din cadrul emisiunii "Prietenii de la 10" de la RRA. "Una, a ţării din care provenim, alta a ţării în care locuim câţiva ani", a afirmat Jan Gabor.

Puteţi asculta interviul integral, în limb română, cu dipomatul Jan Gabor, în player-ul audio de mai jos:


Etichete jan gaborslovacianadlac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live