Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

4 Aprilie 2020
Vizualizari: 538
Comentează add

Ambasadorul României la Roma, George Bologan, face un apel către cei pe 1.200.000 de români din Italia, să renunțe la deplasările în țară, de sărbători.

Ambasadorul României la Roma, apel către românii din Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Ambasadorul României în Italia, George Bologan. Foto: Elena Postelnicu. 

Italienii, care se află la jumătatea perioadei de izolare în case, au renunțat la flashmob-urile organizate în primele zile şi au devenit foarte activi pe rețelele de socializare.

Italienii, vor, nu vor, trebuie să rămână în case alte minim 10 zile, inclusiv de Paștele catolic.

După aceea, dacă numărul persoanelor infectate cu COVID-19 scade, se va putea ieși din locuințe treptat și numai echipați cu măști de protecție și mănuși în mâini.

Până atunci, însă, orașele rămân pustii, la fel și capitala, unde străzile sunt goale, autobuzele fără pasageri, iar faimoasele obiective Colosseum, Fontana di Trevi, muzeele Vaticanului, fără nici un turist. Numai italienii și imigranții rezidenţi mai sunt acum în peninsulă, la un început de primăvară pustiu.

Ambasadorul României la Roma, George Bologan, face un apel către cei pe 1.200.000 de români din Italia să renunțe la deplasările în țară, de sărbători, și să respecte măsurile autorităţilor celor două state.


George Bologan: Virusul nu poate ucide din noi dorința de viață și nici speranța că vom reintra în albia normalului. Pentru a intra, în schimb, în albia normalității, fiecare este responsabil de alegerile și gesturile sale. Fiecare dintre noi este o cărămidă în zidul care blochează strada propagării virusului și a efectelor nedorite. Este o situație fără precedent pentru generațiile noastre. Nu există protocoale nici medicale, nici consulare care să ne spună cum trebuie să acționăm. În Italia apar mugurii optimismului, dar acest lucru se poate pentru că s-au respectat regulile impuse de autorități. Respectându-le, contribuim la reașezarea vieții. Un alt paradox al acestei situații nemaiîntâlnite de lumea noastră este că stând în casă putem salvat vieți, contrar a ceea ce până acum eram cu toții obișnuiți ca atunci când ne implicăm în mod direct, putem să salvăm viața cuiva. Înlocuiți știrile care fac competiție din a anunța încă un deces, înlocuiți aceste știri cu o discuție așezată în familie, cu o atitudine responsabilă, continuați să vă faceți proiecte. Compatrioții rezidenți în Italia se pot informa de pe pagina noastră de Facebook care le sunt drepturile, urmare a deciziei autorităților italiene. În aceste zile, persoane care nu şi-ar fi dorit să facă vreun rău cuiva apropiat din familie au revenit în țară și au avut parte de tragedii. Să nu ajungem să regretăm pentru că nu am făcut ceea ce ne au spus autoritățile și am banalizat totul. Revin și întăresc: să respectăm regulile și deciziile autorităților italiene, române și să le fim parteneri în această situație care ne-a surprins pe toți și nu uitați că anul acesta, renunțând la deplasări în țară și alegând responsabil să stăm acasă, salvăm vieți.

(RS)


Etichete Ambasadorul României la Romaapelitaliacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live