Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

22 Ianuarie 2018
Vizualizari: 600
Comentează add

Vicepreşedintele Mike Pence a confirmat public că ambasada Statelor Unite se mută de la Tel Aviv la Ierusalim înainte de sfârşitul anului viitor.

Ambasada SUA "se va muta la Ierusalim înainte de sfârşitul anului viitor"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence

După ce a reafirmat poziţia americană că Ierusalimul este capitala Statului Israel, vicepreşedintele Mike Pence a confirmat public că ambasada Statelor Unite se mută de la Tel Aviv la Ierusalim înainte de sfârşitul anului viitor.

Decizia preşedintelui Statelor Unite de a recunoaşte Ierusalimul capitala Statului Israel este ireversibilă, este începutul unei noi ere care creează oportunitate pentru pace - a spus la Ierusalim, astăzi, vicepreşedintele american Mike Pence într-un discurs rostit în plenul Knessetului, parlamentul de la Ierusalim.

"Ierusalimul este capitala Israelului şi Ambasada americană va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim anul viitor" - a confirmat public vicepreşedintele american.

"Cerem liderilor palestinieni să revină la dialog" - a spus vicepreşedintele american, care i-a invitat pe palestinieni să revină la masa tratativelor.

"Statele Unite nu vor compromite niciodată securitatea cetăţenilor israelieni, orice acord cu palestinienii trebuie să asigure asta. Toate părţile trebuie să respecte statu quo-ul locurilor sfinte din Ierusalim - e dorinţa preşedintelui american Donald Trump", a subliniat Mike Pence.

La Ierusalim, vicepreşedintele american a confirmat că Washingtonul nu va mai certifica acordul nuclear cu Iranul.


Etichete ambasada suatel avivierusalimisraelmike penceacord nucleariran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live