Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

12 Decembrie 2013
Vizualizari: 1252
Comentează add

Ambasada SUA la Bucureşti consideră difuzarea pe postul TVR3 a unui aşa-zis colind care glorifică Holocaustul ca o expresie inacceptabilă de antisemitism ce trebuie condamnată.

Ambasada SUA reacţionează faţă de colindul antisemit de la TVR3

carmen-gavrila

Foto: captura video.

Ambasada americană la Bucureşti consideră difuzarea pe postul TVR3 a unui aşa-zis colind care glorifică Holocaustul şi violenţa împotriva evreilor ca o expresie inacceptabilă de antisemitism ce trebuie condamnată în termeni fermi şi fără echivoc, se arata intr-un comunicat al ambasadei.

Diplomaţii americani precizează că intoleranţa şi ura sunt inacceptabile şi nu trebuie să fie încurajate, mai ales prin intermediul televiziunii publice.

Ambasada americana precizează că apreciază poziţia oficialilor români de condamnare a difuzării colindului şi apeleaza la toţi românii, persoane fizice şi persoane publice, să respingă rasismul şi pe cei care susţin astfel de acte ca expresie acceptabilă a identităţii culturale.

Ministrul de Externe Titus Corlatean, a transmis miercuri un mesaj de condamnare a difuzarii colindului considerat antisemit, a sesizat autorităţile cu atribuţii în domeniu şi a cerut sancţionarea celor vinovaţi, conform legii.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au amendat joi TVR 3 cu 50.000 de lei pentru difuzarea unui colind antisemit în data de 6 decembrie, la relansarea postului, potrivit Agerpres.

Grupul de colindători Ansamblul "Dor transilvan" a cântat, în cadrul emisiunii, un colind în care este folosit de mai multe ori termenul "jidov", în mesaje antisemite.

Directorul TVR 3, Răzvan Bucuroiu, și-a exprimat regretul în faţa membrilor CNA pentru "incidentul singular", TVR 3 fiind "deschis minorităţilor".


Etichete Ambasada SUAcolindTVR3reacţieMAETitus CorlăţeanRăzvan BucuroiuAnsamblul "Dor transilvan"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live