Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 August 2020
Vizualizari: 217
Comentează add

Amb. României în Liban: Niciun român nu a avut de suferit în urma exploziei

radiojurnal

  Beirut după explozie, 5 August 5, 2020. Anwar AMRO / AFP

În Beirut, capitala Libanului, afectată ieri de o explozie devastatoare, Guvernul a decretat stare de urgență pentru o perioadă de două săptămâni și a decis să îi plaseze în arest la domiciliu pe toți responsabilii din portul unde s-a produs deflagratia.

Ministrul informației a precizat că prerogativele în materie de securitate pentru Beirut vor fi preluate de o putere militară supremă. Între timp, ultimul bilanț oficial indică 113 decese și tot atâția dispăruți, precum și mai mult de 4.000 de răniți, iar autoritățile se așteaptă la creșterea numărului de victime.

Ambasadorul României în Liban, Victor Mircea, a precizat, la solicitarea postului nostru de radio, că niciun român nu a avut de suferit și că doar sediul reprezentanței noastre diplomatice a fost ușor afectat. El a mai spus că autoritățile au declanșat rapid o anchetă pentru a afla ce anume a declanșat deflagrația.

Victor Mircea: Există o anchetă în derulare. Deja au ajuns la concluzia referitor la ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere a produsului care a explodat și e vorba de acele 2.750 de tone de azotat de amoniu, care erau puse într-un loc apropiat de artificii sau elemente pirotehnice, deci aşa s-ar explica. Nu avem niciun fel de elemente legate de cu ce anume s-a provocat incendiul respectiv. Este una din prioritățile, de altfel, ale președintelui și premierului libanez, care au stabilit într-o listă de măsuri și această comisie de anchetă care trebuie să dea primele rezultate după cinci zile, ceea ce este o chestie extrem extrem de scurtă, dar o să fie o anchetă foarte-foarte amănunţită şi aprofundată, sunt convins.
 
(PH)

Etichete LibanBeirutambasadorVictor Mirceaexplozieromani(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live