Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

7 Martie 2021
Vizualizari: 181
Comentează add

Polițiștii francezi i-au evacuat ieri după-amiază pe parizienii care se adunaseră în număr mare pe cheiurile Senei, la soare.

Amatorii de picnic de pe malurile Senei, alungați de poliție

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Oameni adunați pe malul Senei într-o zi însorită, Paris, 6 martie 2021/ (Eng) People gather on the banks of the River Seine near Notre Dame Cathedral (L), on a sunny afternoon in Paris, on March 6, 2021, amid the Covid-19 pandemic.  Bertrand GUAY / AFP

Ca şi în ultimele două weekenduri, soarele și vremea primăvăratică i-au a tras pe parizieni pe malul fluviului, pentru un moment de relaxare sau chiar un picnic improvizat.

Prea multă lume și greu de purtat masca, de respectat, distanța și celelalte gesturi barieră.

După avertismente și mai multe mesaje postate pe rețelele de socializare, prefectul poliției le-a cerut forțelor de ordine se evacueze întreaga populație adunată pe malul Senei și pe cel al canalului Saint-Martin, locuri foarte frecventate când este timp frumos.

Deja din acest weekend a fost interzis consumul de alcool în spațiul public, la Paris și în alte orașe.

Regiunea pariziană a scăpat la limită de izolarea de weekend, chiar dacă face parte din zonele unde virusul și mai ales varianta sa britanică circulă intens.

După un start aproape ratat al campaniei de vaccinare și cu doar 3,5 milioane de francezi vaccinați în peste două luni, Guvernul a devenit ținta criticilor venite din toate părțile.

După o intervenție se pare foarte fermă în Consiliul de Apărare Sanitară de miercuri, președintele Emmanuel Macron a cerut eforturi reale pentru a accelera vaccinarea, mai ales că existau sute de mii de doze în stoc. Au fost create imediat noi centre de vaccinare, au fost implicate, primăriile, medicii de familie, farmaciștii, astfel încât ieri au fost vaccinați 220.000 de francezi, după ce vineri alți 250.000 făcuseră prima injecție, toți persoane vârstnice sau cu probleme de sănătate.

Zonele puternic afectate au primit vaccinuri în plus față de cât le era alocat. Ministrul sănătății a spus că mai sunt de vaccinat 10 milioane de francezi cu risc de a face o formă gravă de COVID și că acest obiectiv va fi atins la jumătatea lui aprilie, apoi vaccinarea va fi deschisă publicului larg.


Etichete (ii)politiepicnicparisdispersare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live