Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Iulie 2020
Vizualizari: 142
Comentează add

Creşterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19 a dus la amânarea celei de-a patra etape de relaxare a restricțiilor.

Amânarea celei de-a patra etape de relaxare a restricțiilor

florin-lepadatu

Foto: MApN.

Reporter: Nicoleta Stoian
Creşterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19 din ultima vreme a dus la amânarea celei de-a patra etapă de relaxare a restricțiilor în țara noastră, care ar fi trebuit să intre în vigoare miercuri.

Autoritățile atrag atenția că firmele care nu respectă regulile de siguranță vor fi sancționate și că se vor intensifica controalele.

Reporter Nicoleta Stoian: "Ieri au fost raportate 326 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, în contextul efectuării a aproape 12.600 de teste.

De asemenea, s-au înregistrat 16 decese, toate la persoane care aveau și alte afecțiuni.

Din cauza numărului mare de cazuri noi din ultimele două săptămâni, autoritățile au decis amânarea unei noi etape de relaxare a restricțiilor.

În plus, după ce pe litoral s-au constatat derapaje de la respectarea regulilor de siguranță, ministrul de interne Marcel Vela a anunțat controale mai aspre. Astfel, organizatorii de activități și evenimente care nu respectă normele pot rămâne fără autorizație de funcționare.

Marcel Vela: "Eu sper să nu se ajungă în situația în care să se închidă plaje, măsuri care, până la urmă, fac rău turistului, că oamenii se aglomerează pentru că aglomerația a fost permisă.

Doi, echipajele de poliție nu au fost poate foarte bine organizate aici, pe litoral.

E normal că agenţii economici poate nu au respectat.

Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte și se vor suspenda autorizațiile."

Pe de altă parte, guvernul a modificat miercuri hotărârea privind starea de alertă, unele reguli de distanțare fizică și protecție sanitară fiind acum mai lejere.


Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă: "A fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la șase la zece persoane.

Este permisă desfășurarea activităților de training-uri şi work shop-uri cu un număr de participanţi de maxim 20 de persoane.

De asemenea, sunt reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare cu participare a maxim 200 de persoane şi pentru desfășurarea evenimentelor organizate de Corpul Diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanțare fizică cu asigurarea unui spațiu de patru metri pentru fiecare participant."

bu

Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live