Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2016
Vizualizari: 1364
Comentează add

Alţi patru copii din Piteşti, Feteşti şi Câmpulung au ajuns la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti.

Alţi patru copii au fost internaţi la Spitalul "Marie Curie"

radiojurnal

Foto: pixabay.com.

Alţi patru copii din Piteşti, Feteşti şi Câmpulung au ajuns la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti.

Ei vor rămâne internaţi în spital sub supravegherea medicilor şi deocamdată în cazul lor nu se pune problema unei evoluţii către o boală de tip sindrom hemolitic uremic, a declarat şefa secţiei de Nefrologie, dr Mihaela Bălgrădean.

"Unul are nouă luni, cel de la Feteşti, cel de la Piteşti are un an şi patru luni, celălalt, tot de la Piteşti, are zece luni. Vă spun aşa: toţi sunt veniţi de acasă, însoţiţi de părnţii lor, au un istoric de diaree hemoragică de aproximativ două-trei zile fiecare dintre ei, la fiecare s-a depistat în coprocultură verotoxina, deci toxina existentă în tulpinile de e-coli enterohemoragic, au o stare bună, sunt echilibraţi şi nu pun la acest moment problema evoluţiei către o boală de tip sindrom hemolitic uremic", a spus Mihaela Bălgrădean.

Şefa secţiei de Nefrologie de la "Marie Curie" mai adaugă că bebeluşul de 11 luni venit de la Câmpulung are o stare generală bună, fără semne de insuficienţă renală.

Ancheta epdemiologică a scos la iveală că bebeluşul a fost hrănit în ultimele trei luni cu lapte de vacă din gospodăria proprie, ceea ce poate consttui cauza anemiei în cazul lui. 


Etichete copii cu sindromul hemolotic-ureicşefa secţiei de Nefrologie de la "Marie Curie" medicul Mihaela Bălgrădeaninternări în spitalPiteştiFeteştiCâmpulung

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live