Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

14 Ianuarie 2016
Vizualizari: 844
Comentează add

Un program regional dezvoltat în Sălaj promovează un turism diferit de genul clasic al hotelurilor şi pensiunilor, bazat pe valorile autentice româneşti.

Altfel de turism Altfel de turism - Conține audio

adrian-lungu-salaj


''Acasă, de de mult'' este programul derulat şi în 2016 de Centrul de Cultura şi Artă Sălaj în parteneriat cu Administraţia Fondului Cultural, care îşi propune restaurarea de case vechi ardeleneşti în care vor fi invitaţi să-şi petreacă vacanţa turistii, mai ales cei care doresc să guste din liniştea satelor româneşti şi din bucătăria ardelenească. Pe lângă cele patru case vechi restaurate şi incluse într-un circuit turistic regional, alte doua case din localitatea Pleşa şi din comuna Buciumi sunt în curs de restaurare, pentru a putea fi locuite de turişti. Casele sunt autentice, cu o vechime apreciabilă.

Turiştii care vin aici pot îmbrăca costume populare, sunt invitaţi să guste din preparate locale, pot participa la obiceiuri specifice comunităţii şi nu numai, totul într-o atmosferă deosebită. Interiorul caselor este bazat doar pe elemente locale, camerele caselor avand lădoi, laviţă, pat cu paie, perne înflorate, sobe cu lemne, iar pe pereţi ştergare şi blide pictate manual.


Etichete turismSălajtradițiicircuit turistic regional

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live