Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Ianuarie 2021
Vizualizari: 271
Comentează add

În a doua etapă de vaccinare vor fi imunizate persoanele care au peste 65 de ani, bolnavii cronici, precum și angajații din domenii cheie.

Alte circa 650 centre de vaccinare anti-COVID ar urma să fie disponibile

radiojurnal

  Foto: gov.ro.

Autoritățile locale se pregătesc pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, care începe mâine.

Alte circa 650 de centre de vaccinare ar urma să fie disponibile în perioada care vine. 

Guvernul a dat asigurări că autorităților locale li se vor acoperi cheltuielile cu înființarea și funcționarea centrelor pe care le amenajează. Premierul Florin Cîțu, spune că, dacă se obțin toate avizele necesare, Ordonanța de Urgență în acest sens va fi adoptată mâine.

În județul Bihor vor fi 23 de centre zonale în 14 localități, 37 de centre va avea Prahova, iar în județul Vaslui s-au încheiat pregătirile. Județul Gorj va avea un total de 20 de centre de vaccinare împotriva COVID-19, dintre care unul va fi mobil, destinat căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități. 

Corespondentul RRA, Sorin Cealera, a transmis de la Constnța detalii privind această nouă etapă de vaccinare anti-Covid.

Sorin Cealera: Vineri, în prima zi de vaccinare anunțată la nivel național pentru faza a doua, echipele DSP Constanța, se vor deplasa la centrele rezidențiale pentru vaccinarea bătrânilor și a personalului de îngrijire din aceste centre. Cel mai mare centru de vaccinare din cele 18 din județ, care va avea 20 de spații, se va afla în municipiu, dar nu va deveni funcțional mai devreme de luni. 

În a doua etapă de vaccinare vor fi imunizate persoanele care au peste 65 de ani, bolnavii cronici, precum și angajații din domenii cheie. 


Etichete Autorități localeetapa a douacampania de vaccinareanti-COVID-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live