Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

15 Octombrie 2014
Vizualizari: 3175
Comentează add

Cinci sute de mii de copii, care provin din familii cu venituri reduse ar urma să beneficieze, începând de luna viitoare, de majorarea alocaţiilor.

Alocaţiile pentru copii, "mai mari de luna viitoare"

angela-matei

 Foto: Arhivă.

Alocaţiile pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse ar putea creşte de luna viitoare.

Măsura va fi discutată în şedinţa executivului de astăzi, când ar putea fi aprobată şi dublarea sumelor pentru zeci de mii de copii din diverse sisteme de asistenţă socială.

Cinci sute de mii de copii, care provin din familii cu venituri reduse ar urma să beneficieze, începând de luna viitoare, de majorarea alocaţiilor.

Premierul Victor Ponta a precizat că în şedinţa de miercuri a guvernului vor fi dublate şi sumele acordate copiilor din diverse forme de asistenţă.

Astfel, pentru cei peste 60.000 de copii aflaţi fie în sistem instituţionalizat, fie în asistenţă maternală, alocaţia pentru hrană va creşte de la 8 la 16 lei pe zi începând din 1 decembrie.

Tot miercuri, executivul trebuie să decidă şi modalitatea juridică prin care va reglementa aceste majorări, având în vedere că şi în trecut au fost probleme în găsirea unor soluţii pentru sprijinirea familiilor sărace prin intermediul alocaţiei pentru copil.

Curtea Constituţională a adoptat mai multe decizii, prin care a stabilit că alocaţia este un drept care se acordă tuturor copiilor în mod egal, indiferent de veniturile părinţilor sau de rezultatele obţinute la şcoală.


Etichete alocaţiiguvernmărirecopiimajorarevenituri reduseasistenţă socialăCurtea Constituţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live