Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1062
Comentează add

Secţia de procurori a CSM a decis suspendarea din magistratură a Alinei Bica, după ce a luat act şi de demisia ei de la conducerea DIICOT.

Alina Bica a fost suspendată din magistratură

radiojurnal

Sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Foto: captură youtube.com.

Fostul şef al DIICOT Alina Bica a fost suspendată din magistratură.

Vicepreşedintele Consiliului, Gheorghe Muscalu a anunţat că s-a luat act şi de demisia ei de la conducerea structurii de crimă organizată şi terorism.

"Doamna procuror-şef Bica şi-a dat demisia din funcţia de conducere, demisie asupra căreia se va pronunţa, bineînţeles, fiind un act unilateral de voinţă, preşedintele României, cel care a numit-o potrivit prevederilor legale.

"Din funcţia de magistrat procuror, este suspendată prin decizia secţiei de procurori, până la soluţionarea defintivă a cauzei în care este cercetată. În raport de soluţia care se va dispune la momentul respectiv, îşi va relua activitatea sau, bineînţeles, va fi exclusă din magistratură, potrivit prevederilor legale", a spus Gheorghe Muscalu.

Alina Bica este arestată preventiv în dosarul despagubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat.

Ea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011, când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei, calitate în baza căreia a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul în acest caz, în care sunt implicaţi mai mulţi foşti înalţi funcţionari ai statului şi oameni de afaceri, depăşeşte 60 de milioane de euro.

Tot astăzi, ar putea ajunge în parlament solicitarea procurorilor DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Marko Attila urmărit penal pentru abuz în serviciu în acelaşi dosar.


Etichete Alina BicaDIICOTarestDNAcorupţiedespăgubiriCSMsuspendaremagistraţidespăgubiriMarko Attila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live