Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ: LA MULTI ANI, ROMANIA! Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roman Muşat

16 Septembrie 2012
Vizualizari: 3027
Comentează add

Liderii Partidului Democrat Liberal, Partidului Forţa Civică şi Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat au semnat protocolul Alianţei România Dreaptă.

Alianţa România Dreaptă se înscrie în cursa electorală

roman-musat

Liderii celor trei formaţiuni politice. Foto: Agerpres.

PDL, Forţa Civică şi PNŢCD au semnat duminică protocolul de constituire a Alianţei România Dreaptă.

Potrivit declaraţiilor liderilor celor trei formaţiuni - Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu - alianţa se vrea o alternativă de centru-dreapta la actuala putere, reprezentată de USL.

Liderii celor trei partide au declarat că în perioada următoare se va finaliza platforma-program a alianţei şi programul de guvernare, astfel încât la sfârşitul lunii septembrie forurile decidente ale celor trei formaţiuni să parafeze aceste documente.

Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu şi-au exprimat convingerea că noua alianţă nu va avea probleme în a stabili candidaţii pe listele comune pentru alegerile parlamentare.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a susţinut că pe listele comune vor fi şi oameni noi pe lângă cei care şi-au dovedit deja competenţele politice şi profesionale în toţi aceşti ani.

"Am trecut deci de la vorbe la fapte constituind adevăratul pol de centru dreapta de care România are atâta nevoie pentru a se opune stângii socialiste.

"Cu părere de rău trebuie să constatăm că PNL nu mai poate apăra interesele electoratului de centru dreapta, el topindu-se în USL, în PSD, împrumutând până şi modul de a face politică al socialiştilor.

"Convingerea noastră este că în următoarele zile vom finaliza şi platforma program şi programul de guvernare astfel încât la sfârşitul lunii forurile noastre să se întrunească pentru a parafa pur şi simplu această platformă program şi a-şi asuma programul de guvernare cu care vom merge în alegeri", a declarat Vasile Blaga.

El le-a mulţumit preşedinţilor PNŢCD şi Partidului Forţei Civice pentru înţelepciunea de care au dat dovadă şi a spus că nu este uşor să fie realizate astfel de construcţii în care "trebuie armonizate păreri politice, poziţii economice, politici publice".

Preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan-Ungureanu, a punctat că alianţa trebuie să fie una pe termen lung.
   
"Ceea ce începem astăzi, suntem conştienţi cu toţii reprezintă primul pas pe un drum lung şi greu şi nu ne culcăm pe laurii unei înţelegeri şi ne gândim apăsat la victoria pe care trebuie să o obţinem în 9 decembrie şi în anii care urmează", a spus Mihai Răzvan-Ungureanu.

La rândul său, Aurelian Pavelescu a declarat că alianţa încheiată cu PDL şi Partidul Forţa Civică "nu este împotriva USL, ci pentru români, pentru Europa".

"Lansăm astăzi o construcţie politică pentru toţi românii. Construcţia noastră este o platformă de centru-dreapta, care se adresează tuturor românilor pentru a promova şi a apăra România europeană.

"Suntem singura forţă politică din România care rămânem fideli principiilor statului de drept, democraţiei şi suntem parteneri politici reali, din păcate singuri ai partidelor politice europene, ai statelor europene în care ne regăsim în această comunitate, care este UE.

"Românii au văzut că toate eforturile din ultimii 22 de ani nu au fost suficiente, că totul poate fi reversibil. Au fost abolite toate criteriile politice prin acţiunile făcute de USL în 3-6 iulie", a spus Aurelian Pavelescu.

Sâmbătă, şi Uniunea Social Liberală a anunţat fuziunea cu două formaţiuni ecologiste, Partidul Verde şi Mişcarea Verzilor Democraţi Agrarieni, care vor avea candidaţi pe listele USL la alegerile parlamentare din decembrie.


Etichete PDLPNŢCDForţa CivicăVasile BlagaMihai Răzvan UngureanuAurelian PavelescuUSL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live