Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Decembrie 2020
Vizualizari: 443
Comentează add

Cine este partidul înființat în urmă cu un an, cine sunt liderii săi ce politică promovează partidul votat ieri de peste jumătate de milion de români?

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), surpriza alegerilor parlamentare

florin-lepadatu

 Geroge Simion. Foto: radiochisinau.md.

Aseară, la publicarea sondajului la ieșirea de la urne, foarte posibila prezență în parlament a Alianței pentru Unirea Românilor, cu puțin peste 5 procente, era considerată o surpriză.
 
Acum, cu 3% din voturile exprimate rămase de numărat, intrarea AUR în legislativ este certă, cu peste nouă procente din voturi.
 
Cine este partidul înființat în urmă cu un an, cine sunt liderii săi ce politică promovează partidul votat ieri de peste jumătate de milion de români?
 
Reporter: Costi Dumascu - Alianţa pentru Unirea Românilor își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam, scrie pe site-ul oficial al formațiunii. Familia, națiunea, credința creștină și libertatea, în această ordine, sunt valorile pe care le promovează partidul, iar cea mai mare parte a analiștilor consideră că Alianța are o orientare de extremă dreaptă, ultranaționalistă și anti-europeană.
 
În urmă cu doar trei luni, la alegerile locale, AUR a avut rezultate mai mult decât modeste: sub un procent atât la consiliile județene, cât și la primari și consilii locale.
 
Unul dintre cei doi copreşedinți AUR, George Simion, 34 de ani, este un activist civic care militează în principal pentru Unirea României cu Republica Moldova.
 
De mai multe ori, în ultimii ani, autoritățile din țara vecină i-au interzis accesul peste Prut.
 
Acum, în campania pentru alegerile parlamentare, a fost cap de listă la Senat, iar celălalt copreședinte, Claudiu Târziu, la Camera Deputaților.

Etichete Alianţa pentru Unirea RomânilorAURalegeri parlamentare 2020

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live