Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

21 Septembrie 2015
Vizualizari: 1032
Comentează add

Liderul stângii radicale Syriza a depus jurământul de învestitură în funcţia de premier al Greciei, după victoria categorică a partidului său în alegerile legislative anticipate.

Alexis Tsipras, învestit în funcţia de premier

sorin-solomon

Alexis Tsipras. Foto: facebook.com/tsiprasalexis.

 Liderul stângii radicale Syriza, Alexis Tsipras, a depus jurământul de învestitură în funcţia de premier al Greciei luni seară, după victoria categorică a partidului său în alegerile legislative anticipate, care i-a adus un al doilea mandat în fruntea guvernului, conform Agerpres.

 
Într-o ceremonie transmisă de posturile locale de televiziune, Tsipras a depus jurământul pe Constituţie, în prezenţa preşedintelui ţării, Prokopis Pavlopoulos.
 
Liderul Syriza se distanţează astfel, pentru a doua oară după succesul de la alegerile din ianuarie, de tradiţia conform căreia premierul depune jurământul în prezenţa liderilor religioşi.
 
El s-a angajat "pe onoarea şi conştiinţa" sa "să slujească poporul grec".
 
Syriza este marele câştigător al scrutinului legislativ anticipat de duminică, obţinând 35,46% din voturi, un procentaj care îi va aduce 145 din cele 300 de locuri din parlament.
 
Rivalii conservatori de la Noua Democraţie au primit 28,10% din voturi, urmând să beneficieze de 75 de locuri în legislativ.
 
În vârstă de 41 de ani, Tsipras a anunţat deja că va reface coaliţia de guvernare dintre Syriza şi Grecii Independenţi (partid de dreapta naţionalist), care va beneficia de o majoritate de 155 de parlamentari.

Etichete GreciaSyrizaalegeriAlexis TsiprasCEComisia Europeanăjurământpremier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live