Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Stoica

3 Iulie 2014
Vizualizari: 889
Comentează add

Violonistul, solist al Orchestrei Radio, a fost decorat pentru merite deosebite în promovarea culturii. Alexandru Tomescu spune că se simte strâns legat de cultura italiană.

Alexandru Tomescu, decorat cu Ordinul "Steaua Italiei"

alexandra-stoica

Violonistul Alexandru Tomescu. Foto: www.radirofestival.ro

Violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrei Radio, a fost decorat joi cu Ordinul "Steaua Italiei" în grad de Cavaler pentru merite deosebite în promovarea culturii acestei ţări.

El a primit distincţia - una dintre cele mai importante - de la preşedintele Giorgio Napolitano, prin ambasadorul la Bucureşti, Diego Brasioli.

Alexandru Tomescu spune că se simte strâns legat de cultura italiană. 

"Prima dată primesc o astfel de decoraţie oficială şi reprezintă, bineînţeles, o mare bucurie şi o onoare deosebită. Italia, cu tot ce înseamnă ea cultural, muzical, este foarte aproapiată de sufletele noastre. Eu cred că există în genele noastre de artişti, de muzicieni o parte italiană foarte importantă", a declarat Alexandru Tomescu. 

Alexandru Tomescu a interpretat Concertul nr. 2 de Niccolo Paganini pentru vioară şi orchestră la Ateneul Român, într-un program care a celebrat preluarea de către Italia a Preşedinţiei rotative a Uniunii Europene.


Etichete Alexandru TomescuOrchestra RadioSteaua Italiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live